ayienazri dengan rasminya telah berpindah…

November 22, 2009

Assalamualaikum… kepada pengunjung blog ayienazri…. dengan rasminya… ayienazri telah berpindah ke rumah baru… yang lebih selesa…..hehhehe…

kepada pengunjung blog ini boleh lah menjamu mata ke http://ayienazri.puqo.com.my  dan terima kasih kepada yg sudi maelawat blog ini…

sekian wassalam…bye

Majlis Bertandang Yusran dan Ros | Kutan, P.Mas Kelantan|18/7/2009

Julai 21, 2009

Majlis Bertandang Yusran dan Ros di Kutan, Pasir Mas pada 18/7/2009 yang berlansung dengan simple dan meriah… Selamat Pengantin Baru Buat Yusran dan Ros dan terima kasih jugak sbb memberi kepercayaan kepada saya untuk merakamkan detik istimewa hari bersejarah…. sebenarnya Yusran ni kawan saya dan dia jugak photographer…hehehe… jd dia pun tahu tentang selok belok kerja photographer…hehehe…aper2 pun…. harap sukalah dengan hasil keje nih…

Majlis Bertandang Nakif & Aishah|6/6/2009|Salor P.Mas Kelantan

Jun 8, 2009

Majlis Bertandang Nakif dan Aishah yang berlansung dengan simple tetapi meriah…dengan rombongan dari keluarga aishah yang datang dari jauh…iaitu Kota Tinggi Johor… semoga perjalanan balik keluarga aishah selamat smpai ke destinasi… tetamu yg datang mmg tidak putus… kelaurga pengantin mmg sporting…layanan yang baik daripada keluarga nakif pada photographer yang tak seberapa….hehehehe…harap enjoice dengan koleksi kali ini…..

Panorama di Tasik Kwong, Rantau Panjang Kelantan

Mei 25, 2009

minggu lepas…sebelum pegi kursus kat Kluang johor…aku sempat buat outing dengan geng2 KLIK… amik panorama dekat tasik kwong rantau panjang…. wak aku smapai tu…cuaca dah terik…so cuaca dan jadik panas…so kita org amiklah gmbar yg sempat…. adelah 2 3 shoot yg leh di upload… selamat menikmati panorama ini….

nama model… paeh(binjai)

Baby Ammar… gambar ni masa mula2 pakai DSLR Canon 350D

Mei 7, 2009

Baca baki entri ini »

HDR lagi..percubaan

Mei 5, 2009

Chandi borobudor lagi… ini percubaan kedua…

Baby potrait..

April 27, 2009

gmbar ni masa sebelum pegi jogja… sajer g bawak jale anok di taman Tgku Anis… wak jale anok kat tmpat permainan… sukonya leh gi main…baru setahun…nok main doh…hehehe…

Chandi Borobudor…Sleman, Jogjakarta..

April 27, 2009

Dalam kesempatan.. dah sampai di Jogjakarta… kata org…. rugi jugak kalau tak sampai di Chandi Borobudor nih…. maklumlah… salah satu tempat antara 7 tempat ajaib di dunia….jadi dikesempatan ini…aku adelah amik beberapa keping gambar di sana…. tp cuaca hari tu mmg tak mengizinkan…dan masa aku kat sana pun terlalu singkat…. kalau bleh nak duk lama2 skit…. baru syok amik gambar….hehehe..

percubaan HDR…tak tahulah ini dah jadik ker tidak…harap leh bagi pandangan..

Minggu yang sibuk…

April 15, 2009

Minggu ni adalah minggu yang paling sibuk dalam hidup aku… itu yang aku rasa lah.. sbbnya hari isnin ini aku mgkin pg jejalan makan angin di Indonesi…Yokjakarta… ini sebenarnya program opis aku… jd aku amik peluang ni utk aku pegi jejalan sambil makan angin…hehehe…makan angin ker… rasa kena makan makanan jugak..mkn angin jer…kembung perut aku..hehehe.. hari isnin aku akan fly ke sana… insyaallah aku akan upload pic2 yang aku amik dari sana…dari semasa ke semasa… cuma skang ni aku pun tak tahu nak amik gambar aper kat sana…maklumlah..belum pernah aku travel dan amik gambar..biasanya aku kursus jerr…lepas tu aku balik..sbb kekadang tu…jadual terlalu padat…sampai malas nak amik gambar…hehehe…tp kali ni aku cubalah utk upload gmabar dari sana…nantikan….hahhaha

Hari pertama sampai di jogjakarta…kami dihidangkan dengan teater RAMAYANA…kisah Shinta dan Ramayana sepasang kekasih sejati… yang lainya aku pun tak paham citernya..cuma aku amiklah gmbar… tetapi mmg budaya diaorang memuja Ramayana dan Shinta ini… ia lebih kurang macam wayang kulit negeri kelantan jugak laa…hehehe

pic ni masa di Kraton…. kraton ni macam aper yer…  muzium sultan lah lebih kurang…hehehe

‘Royal Wedding Dinner’ Dr Munzir dan Puteri Intan Zarith Kota Bharu Kelantan

April 14, 2009

‘Royal Wedding Dinner’ dan Majlis Bertandang Dr Munzir dan Puteri INtan Zarith yang berlansung pada 21/3/2009 yang berlansung di kediaman Dato PKN Negeri Kelantan di Wakaf Che Yeh dan 22/3/2009 yang berlansung di Grand River View. Majlis yang di hadiri oleh KDYMM Sultan Kelantan dan Raja Perempuan Kelantan serta Tengku Mahkota, Tengku Temenggong  dan Isteri serta Puterinya Tengku Amalin Aishah. Tahiah kepada kedua-dua mepelai..semoga bahtera yang dibina berkekalan dan tabah menhadapi dugaan yang mendatang… disini saya ingin memohon maaf  jikalau di sepanjang perjalanan Majlis serta didalam menyediakan album majlis ini ade kerumitan yang tidak disengajakan. Harap pihak Dr Munzir dan Isteri berpuas hati dengan hasil kerja kami yang tak seberapa… Sekian Terima Kasih.

 

 

 

 

Photographer2 yang menembak pada Royal wedding Dinner..Terima Kasih kepada E’, Adi, Rizal Tahir, Syam Khaleefa, Dallee, P’ dan Aku sendiri (ayie) dan 2 org Kuantan photographer.